[rosedu-general] Răspuns: Fwd: [The Sponge] Implementarea diacriticelor în numele de domenii .ro – un pas înainte și unul înapoi

Alex Morega alex at grep.ro
Wed Jun 3 10:00:28 EEST 2015


Salut Andrei,

Ai dreptate, scrisoarea vine cam târziu, și n-o să oprească procesul de înregistrare de domenii cu diacritice, dar tot mi se pare important să exprimăm o poziție, în felul ăsta punem presiune pe RoTLD să fie mai transparenți pe viitor, și nu ne costă nimic.

-- Alex

> On 02 Jun 2015, at 23:58, Andrei Cipu <andrei.cipu at yahoo.com> wrote:
> 
> Alex, fără supărare, dar ați venit la spartul târgului. Schimbarea se întâmplă ***ACUM*** :) De ce nu ați scos scrisoare asta dacă nu acum o săptămână, măcar înainte de weekend?
> 
> Personal, nefiind foarte afectat de decizie, prefer să înregistrez ce-am de înregistrat în noaptea asta decât să aștept încă 1-2-3 ani până își face ICI din nou curaj să facă schimbarea.
> 
> Andrei
> 
> De la: Alex Morega via rosedu-general <rosedu-general at lists.rosedu.org>
> Către: Lista principala ROSEdu <rosedu-general at lists.rosedu.org> 
> Trimis: Marţi, 2 Iunie 2015 23:05:48
> Subiect: [rosedu-general] Fwd: [The Sponge] Implementarea diacriticelor în numele de domenii .ro – un pas înainte și unul înapoi
> 
> Salut!
> 
> Vin iar cu propunerea să semnăm (noi, ROSEdu) o scrisoare deschisă. E vorba de înregistrarea de domenii .ro care conțin diacritice. Pe scurt, problema e că RoTLD a luat decizia peste noapte, fără preaviz, transparență, consultare pubilcă, și fără să țină cont de o problemă esențială - squatteri care pot cumpăra domenii de tipul "poșta-română.ro" deși nu dețin domeniul "posta-romana.ro".
> 
> E posibil să fie prea târziu să mai schimbăm ceva, dar oricum, cred că e important să ne exprimăm punctul de vedere, cât mai repede. Conducerea, what you say? :)
> 
> -- Alex
> 
> PS: am scurtat mesajul că era prea mare și avea atașamente, originalul e aici[1].
> 
> [1] http://lists.thesponge.eu/pipermail/thesponge/2015-June/000216.html
> 
> 
>> Begin forwarded message:
>> 
>> From: Simina Badica <siminarb at gmail.com>
>> Subject: [The Sponge] Implementarea diacriticelor în numele de domenii .ro – un pas înainte și unul înapoi
>> Date: 2 Jun 2015 15:16:39 EEST
>> To: thesponge at lists.thesponge.eu
>> 
>> 
>> 2 iunie 2015
>>  
>> Implementarea diacriticelor în numele de domenii .ro – un pas înainte și unul înapoi
>>  
>> Scrisoare deschisă către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București
>>  
>> Membrii The Sponge Media Lab, semnatari ai prezentei scrisori, salută decizia anunțată de RoTLD de a ține cont de cererile repetate din ultimii ani ale societății civile (în special ale grupului Diacritice) și a permite înregistrarea de nume de domenii .ro care conțin diacriticele românești ă, â, î, ș, ț.
>>  
>> În același timp, constată că lipsa de transparență a RoTLD.ro este un pas înapoi în implementarea acestei decizii și îi poate afecta semnificativ pe clienții existenți, deținători de domenii .ro, pentru care, se pot găsi soluții.
>>  [...]
> 
> 
> _______________________________________________
> http://lists.rosedu.org/listinfo/rosedu-general
> http://lists.rosedu.org/guidelines - Mailing List Guidelines
> 



More information about the rosedu-general mailing list