[rosedu-general] OSCDC Organizare

Andrei Cipu crangasi2001 at yahoo.com
Mon Oct 13 23:50:40 EEST 2008


Salut,
Dupa ce am discutat cu Razvan sambata am zis sa a venit timpu sa exprim cele cateva observatii pe care le-as avea in legatura cu structura cursului acesta.

In primul rand am observat ca ati lasat de-o parte un element esential al proiectelor software (OSS sau nu) de azi: internationalizarea (adica traducerea). Fara internationalizare, un proiect nu-si va atinge niciodata intregul potential, chiar daca este gandit si realizat intr-o limba de circulatie internationala. Parerea mea e ca in partea a doua a cursului ar trebui prezentate si cateva notiuni despre acest subiect (macar despre gettext + kbabel, launchpad si/sau narro sa le ziceti).

Un alt subiect interesant pentru partea de management/promovare ar fi suportul companiilor pentru proiectele opensource. Aici ideea mea e destul de fuzzy, ar mai trebui cristalizata.

In alta ordine de idei, as vrea sa va propun o discutie pe tema persoanelor care vor tine prezentarile. Probabil ca pentru anul acesta e destul de dificil de realizat, dar daca veti relua ideea in anii urmatori, ar fi bine sa va ganditi sa aveti si ceva invitati. Motivele pentru care cred ca asta ar fi o idee interesanta sunt:
1. Specializarea. Mai ales in domeniile care nu sunt legate direct de IT (de exemplu licentele), aportul unui specialist ar putea fi semnificativ.
2. Concurenta. In momentul de fata eu stiu de 3 cursuri optionale in CS (ala de afaceri, OSCDC si Poli2.0), la care se adauga cursurile de Cisco, Java si ce mai exista prin fac, dar sunt sanse mari ca numarul lor sa creasca. Ori 1 student nu va putea participa la mai mult de 1-2 cursuri din astea pe semestru, ceea ce va insemna ca va trebui sa aleaga. Unul din criteriile de alegere (pe langa obiectul cursului) va fi si notorietatea vorbitorilor.
3. Publicitatea. Alaturarea numelui Rosedu cu persoane cunoscute nu va poate face decat bine. :)

Un exemplu concret de persoana la care ma gandesc ca ar putea aduce un plus de valoare este Bogdan Manolea (http://www.legi-internet.ro/index.php?id=8). Este unul din membrii echipei care a traduc licentele CC in romana. Eu unul am participat acum vreun an la o prezentare a licentelor CC (pe atunci varianta in engleza) si am ramas impresionat de usurinta cu care reusea sa explice termenii licentelor intr-un limbaj "uman".

Nu vreau sa minimizez in niciun fel dificutatea unei asemenea tentative - probabil ca fara suportul unei companii nici nu se pune problema de oameni din provincie sau din strainatate. Vreau doar sa vad ce credeti despre subiect.

Daca ati citit tot pana aici, va multumesc ca ati citit mailul asta de dimensiune RD. :)
Daca ati trisat, get back and finish reading. :P
___________________________ 
Andrei Cipu
www.strainu.ro



--- On Sat, 9/20/08, Alex Eftimie <alex at rosedu.org> wrote:

> From: Alex Eftimie <alex at rosedu.org>
> Subject: [rosedu-general] OSCDC Organizare Fost Re: OSCDC: Prima intalnire
> To: "Lista principala" <rosedu-general at lists.rosedu.org>
> Date: Saturday, September 20, 2008, 12:13 PM
> 2008/9/18 Alex Eftimie <alex at rosedu.org>:
> > Avem o structura de baza si foarte multe idei, pe care
> promit ca le
> > pun maine pe wiki.
> 
> Here it is:
> http://dev.rosedu.org/trac/rosedu/wiki/OSCDC/Intalnire20080918
> . Sper ca nu am omis nimic.
> 
> Aștept de la voi comentarii, întrebări, sugestii (în
> idea box de pe
> wiki sau aici).
> 
> Pentru cei care nu au timp să citească pagina de wiki,
> trebuie să
> introduceți aici:
>  * o propunere mai bună de nume decât OSCDC
>  * o propunere de proiect (nume, scop, limbaj) care să fie
> folosit ca
> suport de curs
>  * orice altă propunere
> 
> -- 
> Alex
> _______________________________________________
> rosedu-general mailing list
> rosedu-general at lists.rosedu.org
> http://lists.rosedu.org/cgi-bin/mailman/listinfo/rosedu-general


      


More information about the rosedu-general mailing list