[webdev] Cele doua proiecte WebDev de la toamna

Gabriel Voicu voicu_gabriel at ymail.com
Wed May 20 18:34:49 EEST 2015


In primul rand vreau sa mentionez ca email-ul acesta il scriu dintr-o perspectiva subiectiva, ca membru al echipei WebDev a investit mult suflet si timp in acest curs, si nu ca si membru ROSEdu sau ca afiliat la o alta organizatie.
Dan, imi pare rau dar nu mi se pare deloc corect ceea ce faci. Faptul ca tu iti faci cursul tau separat de cel ROSEdu, rezulta in faptul ca va incepe de la editia 1, iar cursul afiliat ROSEdu va fi la editia 5. Faptul ca tu ai fost coordonatorul DOAR al editiei 2014 al unui curs organizat sub numele unei organizatii, nu iti da dreptul sa iti asumi ownership-ul pentru toate editiile anterioare, pentru ca:- in felul acesta ignori (ca sa nu zic mai rau) munca tuturor celor implicati in proces  + in primul rand exista o echipa destul de mare de oameni implicati in curs care nu si-au dat acordul ca numele lor sa apara in cursul tau, ei si-au dat acordul sa apara la WebDev ROSEdu  + in al doilea rand, spunand ca noul curs pe care vrei sa-l faci este deja la editia a 5-a implica faptul ca noi toti am fost implicati in acest curs from day one sub forma aceasta pe care vrei tu sa o creezi, ceea ce e complet neadevarat. Noi toti am fost implicati in WebDev ROSEdu, curs care are o structura care a evoluat in timp si care a avut de-a lungul timpului coordonatori diferiti. E ca si cum as spune ca eu ma duc sa muncesc ca si angajat la o firma, dupa care iau procesele si clientii din firma la care lucrez, imi fac o firma noua, cu angajati noi, dupa care spun ca firma exista de 5 ani in piata. Ai inteles acum de ce spun ca ceea ce faci este incorect?- ignori efectiv (ca sa nu zic mai rau) aportul mare adus de organizatie, unde revin cu exemplele urmatoare: la inceput, firmele ne-au ajutat sa sponsorizam cursul datorita organizatiei din spate, sala a venit datorita organizatiei, promovarea a venit datorita organizatiei, contactele au venit datorita organizatiei).

Ti-am transmis privat pe email si iti trimit aceeasi rugaminte si pe acest canal public in speranta ca o sa te ocupi intr-un mod matur de aceasta situatie:- Ai numit cursul WebDevUpb, profitand de numele pe care si l-a facut cursul in cadrul facultatii printre studenti. Imi poti justifica te rog de ce nu ai venit cu un nume diferit si care ar fi avantajul in a numi "noul tau curs" extrem de similar cu WebDev, in afara de a induce confuzie in cadrul studentilor?- De ce tii cursul tau (inca sper ca o sa-i schimbi numele din WebDevUPB) in acelasi timp cu WebDev ROSEdu? Puteai sa-l tii foarte frumos pe semestrul 2, cand nu exista alt curs de web in facultate. Asta nu ma face sa-mi dau seama si mai mult ca ai luat aceasta decizie cu rea intentie.- Te rog sa stergi orice legatura pe care o are noul tau curs cu ceea ce s-a facut in cadrul WebDev ROSEdu. Cursul tau este un curs nou, nu are nicio legatura cu ce s-a facut in trecut, in afara faptului ca a fost coordonat de tine in ultimul an (poti reciti mai sus explicatiile)- Te rog sa inlocuiesti logo-ul WebDev cu logo-ul noului tau curs as soon as possible- Scoate de la sponsori, sponsorii cursului WebDev ROSEdu. Faptul ca la tine pe site apar sponsori care au contracte de sponsorizare cu ROSEdu. Nu doar ca incalca legea bunului simt, dar incalca si legea. Daca vrei putem sa dam mail-uri la companiile partenere ROSEdu sa le intrebam daca sunt de acord ca imaginea lor sa apara la cursul tau fara sa ai acordul lor.- Cursul WebDev, organizat și predat de aceiași oameni ca în anii trecuți, este aici   + Aceasta afirmatie este complet falsa. Ai discutat deja cu toti cei care au tinut cursul anul trecut? Eu personal nu sunt de acord sa fiu implicat in aceasta noua structura- Fotografii de la hackatoanele WebDev din anii recenți:   + Te rog scoate acest paragraf din site-ul tau- Cursurile WebDev se țin la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București, în EG106 (sala Ixia) și EG306 (sala Intel). Detalii despre cum ajungi acolo găsești aici.   + Ai obtinut deja acordul decanatului asupra acestei mentiuni? Vrei sa sunam la decanat si sa confirmam legalitatea faptului ca tu anunti un curs in o serie de sali detinute de facultate fara sa obtii acordul?- http://webdevupb.github.io/#meta  + Te rog ca imediat sa stergi numele tuturor persoanelor de la care nu ai acordul scris ca vor sa se implice in cursul tau, altfel din nou esti in ilegalitate  + Scoate te rog editiile anterioare, nu apartin de cursul tau- http://webdevupb.github.io/#backend     + Ai confirmare oficiala de la toti profesorii ca vor tine cursuri? Pana atunci te rog sa le stergi numele celor care nu ti-au confirmat, cum ar fi numele meu
La final tin sa-mi exprim din nou supararea crunta asupra deciziei tale, pentru ca nu o pot pune decat pe seama unei rea intentii de vreme ce nu ti-a spus nimeni nimic rau, nu ti-a mentionat nimeni nimic de nicio modificare la niciun site sau alte cereri cu care tu n-ai fi fost de acord.
Gabi      On Wednesday, May 20, 2015 5:09 PM, Dan Serban <dserban01 at gmail.com> wrote:
   

 Salutare,

Incepand cu toamna acestui an, se vor derula in Facultatea de
Automatica si Calculatoare doua proiecte educationale cu numele
WebDev:
1. Cel integrat Ruby-On-Rails+AngularJS si ajuns la editia cu numarul
5, care este acum no-longer-affiliated-with-ROSEdu, si a carui pagina
principala este acum la http://webdevupb.github.io/
Daca doriti sa contribuiti in continuare la acest proiect, va rog sa
va abonati la lista acestuia de discutii intrand pe:
https://github.com/webdevupb/OrganizareWebDev
si efectuand secventa de optiuni Watch -> Start Watching
Nu mai avem permisiunea ROSEdu de a le folosi brand-ul si resursele.

2. Proiectul http://webdev.rosedu.org/ a carui agenda va fi definita
de la zero de asociatia ROSEdu.
Lista de discutii pe care ne aflam va apartine acestui al doilea proiect.

Mai multe detalii despre distinctia intre cele doua proiecte gasiti aici:
http://lists.rosedu.org/pipermail/rosedu-general/2015-May/011086.html

Mersi,
-Dan
_______________________________________________
webdev mailing list
webdev at lists.rosedu.org
http://lists.rosedu.org/listinfo/webdev


  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.rosedu.org/pipermail/webdev/attachments/20150520/5c6bf77a/attachment.html>


More information about the webdev mailing list