[webdev] Proiectul de curs

"Ionuț G. Stan" ionut.g.stan at gmail.com
Fri Jan 20 00:00:14 EET 2012


On Jan/19/2012 23:22, Alex Morega wrote:
>
> On 19 Jan 2012, at 23:16, Ionuț G. Stan wrote:
>
>> On Jan/19/2012 23:07, Alex Morega wrote:
>>>
>>> On 16 Jan 2012, at 13:34, Gabriel Voicu wrote:
>>>
>>>> On Jan 15, 2012, at 10:21 PM, Alex Morega wrote:
>>>>
>>>>> Pentru cursul de "fundamentals" mă gândesc să facem, în primul rând, o introducere în HTTP. Să implementăm un server HTTP basic, care să înțeleagă GET și POST, să servească fișiere statice și eventual să invoce CGI-uri. O să încerc zilele astea să implementez un astfel de server în C, nu cred că e prea greu (famous last words? :) Ideea e să vadă ce se întâmplă "on-the-wire" pentru că posibilitățile și restricțiile de aici influențează tot restul webdev-ului.
>>>>>
>>>>
>>>> Da, asa e, Alex, ai dreptate. Eu din ce spunea Ionut, am inteles ca prezentarea StackOverflow ar fi fost ca o prezentare a ce functii va avea proiectul dezvoltat de-a lungul cursului.
>>>> In orice caz, mi se pare foarte buna ideea ta de a scrie un mic server in C.
>>>
>>> … which turns out to be a world of pain.
>>>
>>> https://gist.github.com/1642592
>>>
>>> Am impresia că bariera de a înțelege un pic de ruby sau python este mai mică decât bariera de a urmări cod de sockets scris în C.
>>>
>>> Acum să încercăm cu ruby.
>
> Da! https://gist.github.com/1642679

Da, asta arată mai digerabil.

>
>> M-am gândit și eu la chestia asta și sincer mi s-a părut ciudată ideea unui server. M-am gândit că poate *folosirea* unui client HTTP ar fi mai ok. Dar până la urmă mă întreb de ce ai vrea să arați cod aici? Nu ajunge oare dacă arăți cererile și răspunsurile doar în format plain text? Cam de atât ai nevoie. Să știi că existe headere HTTP, un body HTTP, niște verbe de cerere care sunt reflectate și ele în acel plain text, etc.
>
> Cred că se vor simți mai siguri pe ei dacă au făcut cu mâna lor un server minimal și au văzut că e foarte simplu. Also, facem cu ocazia asta o mică introducere în ruby, pe care o să-l tot folosim.
>
> Crezi că e prea abrupt pentru primul curs?

Așa mi se părea inițial. Uitându-mă acum la varianta în Ruby mă gândesc 
că s-ar putea să fie ok până la urmă.



-- 
Ionuț G. Stan  |  http://igstan.ro


More information about the webdev mailing list