[rosedu-general] [CDL] Call for projects

Alex Morega alex at grep.ro
Wed Dec 17 17:37:30 EET 2014


> On 17 Dec 2014, at 13:17, Ada-Mihaela Solcan via rosedu-general <rosedu-general at lists.rosedu.org> wrote:
> 
> Buna,
> 
> Se apropie editia de anul acesta a CDL, care se va desfasura in semestrul al 2-lea. Formatul va fi cel clasic (cel de acum 2 ani), unde un student va lucra pe toata durata cursurilor la un proiect impreuna cu un mentor. Pentru a aplica, studentii vor trebui sa rezolve o problema, iar in functie de asta vor fi chemati la interviuri.
> 
> La fel ca in fiecare an, este nevoie de persoane care sa fie mentori. Asa ca daca aveti un proiect personal, sau ati participat la GSoC/RSoC si vreti sa continuati sa lucrati la proiect, raspundeti la mail si vom discuta apoi restul detaliilor. De organizarea acestei editii, ma voi ocupa eu, impreuna cu Andrei, Calin si Cristi (pe care i-am adaugat la cc).

Salut!

Aș propune rust-gdal[1] ca proiect. Este un set de binding-uri pentru GDAL în Rust. GDAL este o bibliotecă de accesat fișiere și baze de date cu informații geografice. Rust este un limbaj fain de tot. E destul de lucru pentru completarea API-ului, scris programe exemplificative, documentație.

În acest moment proiectul are zero vizibilitate și zero useri, dar cred că are potențial foarte mare, pentru că limbajul Rust este excelent poziționat să fie folosit în aplicații geografice. În plus, studenții au mult de învățat lucrând cu un proiect Rust, toolchain-ul și practicile comunității sunt foarte open-source-y și faine.

Când începe CDL-ul?

-- Alex

[1] https://github.com/mgax/rust-gdalMore information about the rosedu-general mailing list