[rosedu-general] Introductive coding class for non-technical people

Gabriel Voicu voicu_gabriel at ymail.com
Wed Nov 13 17:18:34 EET 2013


On Nov 12, 2013, at 2:42 PM, Valentin Gosu <valentin.gosu at gmail.com> wrote:

> 2013/11/12 Alex Morega <alex at grep.ro>
> 
> On 12 Nov 2013, at 12:02, Valentina Manea <valentina.manea.m at gmail.com> wrote:
> 
> > Eu m-am gândit să îi învățăm să facă o aplicație mobilă folosind o
> > aplicație în genul Scratch, în care "tragi" diverse elemente grafice,
> > le aranjezi, dar vizualizezi și codul generat și putem discuta pe baza
> > lui.
> 
> Mi se pare tricky să faci aplicații mobile, problema cea mare este cum să o popularizezi după ce o faci. Altfel spus, e greu să ajungi la punctul în care munca ta are finalitate utilă.
> 
> Cred că e mai util să învețe să facă o aplicație web, ceea ce i-ar ajuta să mențină/extindă site-urile organizațiilor lor. Recunosc că sunt biased spre web, deci "take this with a pinch of salt" :)
> 
> 
> Si eu recomand aplicatii web. Aplicatiile mobile sunt destul de complexe de obicei, indiferent daca alegi Android sau iOS, si e nevoie de skill-uri destul de specifice si sa inveti un API. O aplicatie web stii ca o sa functioneze si peste 5 ani.
> 
> Daca tot ce se vrea sa se demonstreze e cat de usor e sa faci o aplicatie pentru mobil, recomand appmaker: https://appmaker.mozillalabs.com/ (this is my own Mozilla-related bias)

Tinand cont target-ul, propun sa fie ceva foarte simplu de folosit cum ar fi o instanta de wordpress, iar subiectul prezentarii ar fi cum sa iei wordpress, sa il pui pe un hosting care costa cativa dolari pe luna, apoi cum sa cauti o tema pe care sa o poti customiza putin si eventual putin despre cum sa-l promovezi.

Mergand pe ce a spus Alex, in felul acesta chiar isi vor putea face pagini de prezentare pentru firmele lor (sau unde lucreaza).

Daca e in timpul saptamanii as putea sa ajut seara, in weekend in acea perioada doar sambata dupa-masa sau duminica, pentru ca dimineata am prezentare la WebDev.

Gabi

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.rosedu.org/pipermail/rosedu-general/attachments/20131113/3e2c8e02/attachment.html>


More information about the rosedu-general mailing list