[rosedu-general] Propunere de parteneriat - Ateliere Fara Frontiere

Mihai Maruseac mihai.maruseac at gmail.com
Thu Apr 18 16:39:02 EEST 2013


2013/4/18 Gabriel Voicu <voicu_gabriel at ymail.com>:
> On Apr 15, 2013, at 21:08, Mihai Neacsu <mihai.mneacsu at gmail.com> wrote:
>
>> Da, pot ajunge. You got mail.
>>
>
> Am fost impreuna cu Mihai la intalnire si ni s-a parut foarte interesant ce fac cei de Atelier fara frontiere.
>
> Ca sa fac un scurt rezumat, scopul lor ca si asociatie este de a coopta oameni ce nu au un loc de munca (sau care nu au muncit deloc / au trait doar pe stazi) pentru a-i ajuta sa se (re)integreze in societate. Procesul de integrare dureaza maxim 2 ani, perioada in care ei primesc un salariu lunar si un loc de munca in cadrul asoiatiei, care isi doreste ca in viitorul apropiat sa ajuna pe langa altele sa presteze si servicii.
>
> Unul dintre poiectele acestei asociatii se ocupa cu plasarea de calculatoare second hand (pe care ei le colecteaza de la companii) pentru scoli sau centre de plasament unde accesul la informatie e mult mai dificil (sate, comune, etc.) sau pentru persoane cu disabilitati.
>
> Ca sa ajung si la capitolul "cu ce putem noi sa-i ajutam?", ei in momentul de fata instaleaza pe calculatoare Windows (fiecare calculator are licenta separata de Windows si Office) si ar dori pentru a putea tine pe picioare acest proiect sa instaleze Linux in schimb. Ce ar avea ei nevoie ar fi sa le putem oferi o modalitate foarte usoara prin care sa poata instala Linux pe cat mai multe calculatoare. In afara de a instala, ei ar mai avea nevoie ca distributia (Ubuntu) sa vina deja instalata cu un pachet educational (ei au pe cineva pe partea de IT care ne-a spus cum se chema pachetul dar nu am retinut) si sa aiba pe desktop ateva foldere si fisiere (de exemplu tutoriale) pe care tot ei ni le vor oferi.
>
> Noi ne-am gandit ca am putea sa le dam o imagine cu sistemul deja instalat iar eu practic sa poata instala sistemul din imagine. Ce nu stiu este daca aceasta instalare poate poate modifica automat partitia mare in functie de dimensiunea HDD-ului (minim un hard va avea 40 GB)
>
> Noi daca le oferim aceasta modalitate de instalare si le aratam cum functioneaza au spus ca se descurca mai departe.
>
> Mihai, sa-mi spui te rog daca am uitat ceva.
>

Am citit doar pe diagonală dar nu putem face o soluție cu UDP cast? :)

--
MM
"All we have to decide is what we do with the time that is given to us"


More information about the rosedu-general mailing list