[rosedu-general] Fwd: ROSEdu Hack Day, 24 septembrie 2011

Alex Morega alex at grep.ro
Mon Sep 26 14:01:16 EEST 2011


Forward de mail scris de Cătălin pentru lista dexonline:

> From: Catalin Francu <cata at francu.com>
> Subject: ROSEdu Hack Day, 24 septembrie 2011
> Date: September 25, 2011 1:11:30 PM GMT+03:00
> 
> Ieri am participat la ROSEdu Hack Day, o sesiune de codare intensivă, dar neprotocolară. Evenimentul a avut o participare moderată (trei mentori, printre care și eu, și 4 studenți), probabil din cauză că tot ieri s-a întâmplat Let's Do It, Romania și că este încă vacanță universitară.
> 
> Pentru DEX online, ziua a fost foarte productivă. Am propus 4 mini-proiecte, nu neapărat cele mai folositoare pentru noi în clipa asta, dar proiecte aproape de sine stătătoare, care să poată fi implementate fără mari cunoștințe despre sistemul nostru.
> 
> Împreună cu Alex Morega, am făcut designul și am implementat cam 1/3 dintr-o nouă versiune a protocolului de exportare a datelor către aplicațiile offline. Avem nevoie de o versiune nouă deoarece versiunea existentă solicită mult serverul: pentru fiecare utilizator care își aduce la zi baza de date, se calculează un „diff” (un fișier cu noutăți). Acest diff depinde de la utilizator la utilizator și trebuie calculat în timp real, ceea ce poate însemna 20-30 de secunde de procesor la o oră de vârf. În noul protocol, se precalculează diff-uri săptămânale. Acestea vor fi aceleași pentru toată lumea și se pot precalcula la un moment când serverul este liber.
> 
> Programare, pizza și pepsi -- rețeta productivității. :-) ROSEdu va organiza și alte hack days în toamna aceasta și sper să participăm din nou.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.rosedu.org/pipermail/rosedu-general/attachments/20110926/5d4fdc35/attachment.html>


More information about the rosedu-general mailing list